Точно как да изберем дар за дете?

Ако има дечица именно там се поражда и потребността от колоритни и красиви дарове, за да ги зарадват и изненадат независимо дали става въпрос за рожден ден, имен ден, деня на детето, коледа или съвсем друго. Имайки предвид изобилния вариант от продукти, които се предлагат в детските уеб магазини вземането на решение взема ценно време и иска известно проучване.

children toys

 

Възрастта на детето е водещ елемент с избора на най-подходящ подарък и е много важно да се знае точно какви са традиционните им дейности и кои точно неща пораждат техния интерес в отделните стадии на техния растеж.

Подаръци за по-големите малчугани – седем-четиринадесет годишна възраст
Школото – точно това е територията, където се оформят перосналните и цялостните интереси на децата.
Децата са извън дома и общуват в по-голям обществен кръг, като пряко и непряко си влияят взаимно. В средата на учебните заведения децата придобиват някаква автономия и създават своите собствени лични предпочитания и интереси. В този етап ще можете да изберете хубав подарък за детенцето по 2 критерия: Какви дейности допадат на детенцето? Какво реално се предпочита от болшинството деца? За 2-рия вариант най-често става въпрос за артикули от телевизионни реклами.

Малко преди училището
Предучилищните занимания готвят малчуганът за прехода от развлеченията към задълженията. В този конкретен етап дечицата се сдобиват с качества и знания, прилагащи се в по-трудни игри – такива с интересни и умни отговори, игри с управление от разстояние, компютърни игри, трудни пъзели и конструктори.

Хубави подаръци за малки деца
Между 3-5 години дечицата въпреки, че имитират абсолютно всички действия на мама и татко, те изграждат и свои собствени сценарии. Това са така наречените ролеви игри, в които те са създатели и членове на най-различни обстоятелства от заобикалящия ги свят. Най-желаните дарове за дечица в годините между 3 и 5 са мозайки и конструктори, книжки за рисуване и оцветяване, пластилин и други подобни. Подобни сувенири дават на децата да подобряват своите собствени умения за творчество като се забавляват.

Дарове до 3 годишна възраст
Между 12 мес и три год. малчуганите сериозно изследват средата, която ги заобикаля, когато разглобяват, бутат, пренасят и дърпат всичко, което им попадне в ръцете. Най-подходящи за играене са дървените играчки например кубчетата, строителни конструктори с по-големи компоненти, нанизващи се играчки (низанки), камиончета и артикули за дърпане и бутане, загадки за малки малчугани и други подобни. Много важно е да купите игри, като ще провокират и развият въображението на децата.

Подаръци за бебчета
За бебенцата е много важно играчките да развиват координирането между ръцете и очите, слух, умение за разпознаване и други. Най-желани за тази цел и най-привлекателни са музикални играчки, дрънкалки и плюшени играчки, имитиращи животни. Бебетата опитват несъмнено всичко на вкус и е важно играчките да не съдържат малки компоненти, които е възможно да глътнат.

Открийте още: бебешки хавлии